Dotster pregled: “Hosting kojem možete vjerovati”? Saznajemo činjenice za vas.

Uvod u točkice

Dotster je američka web hosting tvrtka koja je možda poznata po svojim uslugama registracije domena. Tvrtka je osnovana 2000. godine i može tvrditi da je u vrijeme ovog pregleda imala preko 3 milijuna domena.

Sjedište tvrtke Dotster je u Washingtonu u SAD-u i jedan je od brandova u vlasništvu Endurance International grupe, koji sada upravljaju BlueHostom, SuperGreen Hostingom i PureHostom. Endurance International Group velika je tvrtka koja je u posljednjem desetljeću kupila mnoge najpoznatije svjetske web hosting brendove.

Planovi hostinga

Iako se usredotočio na registraciju imena domena, Dotster nudi i opcije web hostinga u obliku Linux hostinga i VPS hostinga.

Na raspolaganju su tri zajednička plana hostinga. Kupci mogu birati ugovore u rasponu od jedne do tri godine.

 • Osnovni hosting hosting plan omogućuje samo jedno web mjesto s do 100 računa e-pošte, 5 FTP prijava i 10 MySQL baza podataka. Ovaj plan dolazi s 10 GB diskovnog prostora i 300 GB mjesečne propusnosti.
 • Deluxe hosting plan ukida ograničenja za domene, prostor na disku i propusnost te omogućuje do 250 računa e-pošte, 25 FTP prijava i 25 MySQL baza podataka.
 • Ultra hosting plan je maksimalna usluga dostupna ukidanjem ograničenja na račune e-pošte, FTP prijave i baze podataka.

Dotster ima tri plana za kupce koji traže uslugu VPS hostinga. Svaki plan nudi hosting na bazi Linuxa i ne postavlja ograničenja u domenama, MySQL bazama podataka ili poštanskim sandučićima.

 • Standardni VPS plan nudi 512 MB namjenskog RAM-a, 20 GB diskovnog prostora i 1000 GB mjesečne propusnosti.
 • Pro plan povećava namjenski RAM na 1024 MB, prostor na disku na 40 GB i mjesečnu propusnost na 1500 GB.
 • Premium plan je vrhunski VPS plan dostupan s 2048 MD namjenskim RAM-om, 60 GB diskovnim prostorom i 2000 GB mjesečne propusnosti..

Postoji partnerski program za ljude koji žele zaraditi novac putem uspješne domene i hosting preporuka. Dotster nudi i usluge web dizajna i uslugu SEO marketinga za svoje kupce.

Uptime / prekida rada

Web stranica Dotster ne daje nikakva jamstva o produženju, niti ima objavljenu statistiku o produženom vremenu. Poslužitelji se drže u sigurnom podatkovnom centru koji koristi HVAC i potpuno suvišne elektroenergetske sustave. Izrada sigurnosnih kopija podataka i stalna optimizacija mreže osiguravaju njegove usluge stabilnim i pouzdanim.

podrška

Kupcima tvrtke Dotster dostupan je širok spektar opcija za samopomoć i korisničku podršku. Oni uključuju bazu znanja, korisničke vodiče i video vodiče, koji su dostupni putem mrežnog centra za pomoć. Kupci također mogu podići ulaznice za podršku i tu je broj pomoćne linije sa sjedištem u SAD-u za pružanje korisničke podrške 24 sata dnevno.
Kupci tvrtke Dotster koji kupuju Ultra hosting plan također mogu kupiti premium paket podrške kao dodatak svom osnovnom hosting programu. Ovo jamči pristup najiskusnijim tehničarima za podršku, besplatnu liniju za pomoć i brže vrijeme reakcije podrške.
Postoje i Facebook i Twitter računi koje održava Dotster. Iako nisu aktivni svakodnevno, kupci dobivaju odgovor kada im se obrati pomoću društvenih medija. No, vrijedno je napomenuti da se kupci koji imaju problema na sistem ulaznica za podršku ili telefonsku liniju navode kao prva točka poziva..

U vijestima

Unatoč tome što djeluje više od desetljeća, nema članaka, dobrih ili loših, koji se odnose na Dotster na glavnim vijestima ili tehnološkim web stranicama.

Upravljačka ploča

Dok kupci Dotsterovog VPS hostinga dobivaju poznati cPanel / WHM za potrebe administracije svojih web stranica, kupcima s zajedničkim hostingom pruža se prilagođena upravljačka ploča.
Prilagođeni panel može se usporediti s cPanelom, tako da iskusni korisnici ne bi trebali imati previše poteškoća u prilagođavanju njemu. Dotster pruža korisnu video turu i video vodič kako bi kupci mogli upoznati prilagođenu upravljačku ploču.

Dodaci

Dotsterovi kupci koji dijele hosting nude niz besplatnih marketinških alata koji će im pomoći da započnu. To uključuje Google Adwords kredite, Yahoo! / Bing marketinške kredite za pretraživačku mrežu, Facebook kredite, besplatni popis Yellowpages.com, besplatni telefonski broj sa sjedištem u SAD-u i besplatni telefonski broj alata Google Webmaster..
Dotsterovo gostovanje podržava WordPress, Drupal, Joomla, PHP-Nuke, TikiWiki, Perl, Python i druge. Tu je i besplatan alat za izradu web mjesta za povlačenje i ispuštanje za ljude koji ne osjećaju samopouzdanje pri izradi web mjesta ispočetka.
Hosting pomoću Dotstera također je ekološki prihvatljivo i tvrtka koristi poslužitelje visoke učinkovitosti da bi smanjili potrošnju energije u svom podatkovnom centru. Tvrtka je uključena u niz programa kojima će nadoknaditi svoj ugljični otisak.
To uključuje kupovinu 150% kredita za obnovljivu energiju i sadnju drveća za svakog novog kupca. Ove sheme omogućuju tvrtki da svojim klijentima pruža ekološke prihvatljive značke za prikaz na njihovim web stranicama.

Politika garancije za povrat novca / otkaza

Iako se jamstvo povrata novca ne oglašava na web mjestu Dotster, dokument Uvjeta i odredbi odnosi se na 30-dnevno jamstvo povrata novca. Jamstvo za povrat novca obećava povrat troškova hostinga ako korisnik otkaže u roku od 30 dana od njihovog mandata. Povrat ne uključuje naknade za registraciju domena i troškove drugih dodataka.
Kupci koji otkažu svoje gostovanje prije isteka dogovorenog termina mogu ili ne moraju naplatiti cijeli ugovor.
To je po nahođenju Dotstera i čini se da nema detalja o tome kako bi odlučili naplatiti kupcu za preostali rok ugovora. Čini se da je to prilično tipična klauzula u ugovorima koje pruža Grupa Endurance International.

Sažetak

Dotsterove usluge relativno su standardne i nude malo inovacija, čak i u usporedbi s drugim robnim markama Endurance International grupe, kao što je Domain.com. To bi moglo obeshrabriti neke kupce koji žele prebaciti hosting s postojećeg pružatelja usluga Endurance International Group, ali ljudi s osnovnim potrebama možda nisu previše zabrinuti.

Često postavljana pitanja s točkicama

 • Da li Dotster nudi i Linux i Windows hosting?

  Da. Dotsters nudi i zajednički hosting sa sustavom Windows i Linux. Međutim, njihovi VPS poslužitelji zasnivaju se na Linuxu (CentOS).

 • Koje proizvode za hosting nudi Dotster?

  Dotster nudi zajednički i VPS hosting u raznim slojevima. Općenito, skuplji slojevi imaju više baza podataka i računa e-pošte s nekoliko drugih perks. Pogledajte web mjesto tvrtke Dotster za potpuni pregled.

 • Hoće li mi Dotster pomoći da premjestim web mjesto?

  Da, ali doći će uz jednokratno dodatno punjenje.

 • Kako mogu platiti?

  Zajedničke planove naplaćuju se unaprijed između jedne i tri godine. Za VPS hosting, Dotster računi bilo mjesečno ili godišnje.

 • Postoje li popusti?

  Da. Postoje redovne prodaje, obično za prvu godinu hostinga. Nema popusta povezanih s potpisivanjem dužeg ugovora za zajedničke planove. Međutim, postoji popust za VPS planove ako plaćate unaprijed, a ne iz mjeseca u mjesec.

 • Hoće li moja cijena jako skočiti s obnavljanjem?

  To nije vrlo vjerojatno. Dok Dotster pokreće neke promotivne cijene, oni imaju tendenciju da ne dodaju puno dodatnih dodataka besplatno tijekom prve godine – uobičajeni je krivac za skočnu cijenu obnove..

 • Koje vrste aplikacija mogu koristiti?

  Dotster koristi SimpleScripts kako bi omogućio instalaciju jednim klikom različitih aplikacija.

  SimpleScripts pruža pristup stotinama aplikacija poput sustava za upravljanje sadržajem (npr. WordPress, Drupal i Joomla) i mogućnostima e-trgovine (npr. OSCommerce, Magento, CubeCart).

  SimpleScripts također nudi aplikacije za izradu web stranica, forume, chat i wikije. Uključeno je u sve planove.

 • Da li Dotster nudi garanciju povrata novca?

  Da. Neki od njihovih pravila imaju garanciju povrata novca od 30 dana, gdje vraćate sav novac koji ste potrošili na hosting plan.

  Nisu uključene naknade povezane s naknadama za registraciju domena, naknadama za postavljanje i svim dodatnim dodacima.

  Ako želite zadržati svoju domenu, morat ćete je kupiti za sve što je Dotster platio – ako je ne želite, Dotster je čuva i neće vam biti naplaćeno..

 • Da li Dotster nudi garanciju za produženje rada?

  Ne. Dotster ne jamči određeno vrijeme produženja u bilo kojem od njihovih Uvjeta pružanja usluge ili bilo gdje drugdje na njihovoj web stranici.

 • Mogu li registrirati domenu kod Dotstera?

  Da. Imaju usluge registracije domena i većina planova uključuje besplatno ime domene kao dio neke promocije. Kupci imaju mogućnost dodavanja privatnosti domene kao i drugih domena na svoj račun.

 • Da li Dotster nudi neograničenu propusnost i pohranu?

  Nekako. Oni oglašavaju “skalabilnu propusnost” i “neograničen prostor na disku.” Ali to zapravo nije slučaj.

  Dotster nudi postavljenu količinu propusne širine po kupcu dijeljenog poslužitelja koja je dovoljno visoka da 99,5% kupaca nikad ne zna da je tamo.

  Međutim, ako vaša web lokacija počne koristiti više resursa, Dotster zadržava pravo umanjivanja prometa.

  To je slična priča sa pohranom – ograničenje je dovoljno visoko da ne bi trebalo biti važno – ako, pak, koristite svoj zajednički poslužitelj za nešto što je zabranjeno u Uvjetima usluge i pušete preko praga, vjerojatno ćete biti prekinuti.

 • Kakvu podršku ima Dotster?

  Dotster nudi live chat, kupnju ulaznica putem e-pošte i telefonsku podršku.

  Oni također imaju premijsku podršku koja je uključena u njihove planove viših nivoa i dostupnu za kupnju za ostale razine. Premium podrška vam nudi ubrzane karte i bolju telefonsku uslugu.

  Imaju i centar znanja za samopomoć.

 • Što se pomoću upravljačke ploče koristi Dotster?

  Dotster nudi cPanel / WHM pristup svojim VPS poslužiteljima. Njihovi zajednički proizvodi (Windows ili Linux hosting) koriste vDeck upravljačku ploču. Ovo je uključeno u sve planove.

 • Postoji li marketinška pomoć?

  Da. Svaki dijeljeni plan Linuxa sadrži kredite za oglase. Međutim, Windows i VPS hosting ne postoje. Oni također nude SEO pomoć kao dodatnu uslugu uz mjesečnu naknadu.

 • Kakvu vrstu sigurnosti nudi Dotster?

  Nude niz SSL certifikata koje kupci mogu kupiti uz nadoplatu. Na raspolaganju im je i SiteLock za dodatnu kupnju.

 • Da li Dotster nudi sigurnosne kopije?

  Da. Svakodnevno izrađuju sigurnosne kopije svojih poslužitelja i čuvaju sigurnosne kopije dva tjedna. Također preporučuju kupcima da naprave sigurnosne kopije.

 • Gdje su Dotsterovi centri podataka?

  Dotsterovi centri podataka nalaze se u Massachusettsu. Sjedište tvrtke je u Vancouveru u Washingtonu.

 • Da li nude mrežu za dostavu sadržaja (CDN)?

  Da. Kupci imaju mogućnost kupnje SiteLock-a kao i dodatnu uslugu.

 • Koji su programski jezici podržani?

  Podržavaju PHP, Perl i Python za svoje Linux i VPS poslužitelje te Active Perl i PHP za svoje Windows hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me