Endurace International Group: Poslovanje više od 20 godina. Koja je njihova tajna?

Uvod izdržljivosti

Endurance International Group je multinacionalna hosting tvrtka (NASDAQ: EIGI) koja se trguje i posluje iza mnogih voljenih hosting marki. Fokus im je pomoći malim i srednjim poduzećima da postignu uspjeh na mreži.

Osim svojih usluga hostinga, oni su mišići iza raznih malih i srednjih poslovnih aplikacija i projekata, uključujući Business On Tapp i AppMachine. Sjedište im je u Burlington, MA, s uredima u cijelom SAD-u, kao i u Indiji i Brazilu, u kompaniji Endurance zaposleno je 2500 ljudi. U trenutku pisanja, Endurance vodi CEO Hari Ravichandran.

Povijest tvrtke

Izdržljivost je započela 1997. godine kao BizLand.com. Još u to vrijeme njihova su ciljna publika bila mala poduzeća koja traže digitalna rješenja, a to je brzo prikupilo neki prijeko potreban rizični kapital da se digne s temelja. Međutim, kada se balon dot-com 2000. godine razbio, isto je i BizLand, koji se pojavio sa samo 14 zaposlenih.

Endurance grupa je počela preispitivati ​​se razvijanjem paketa pozadinskih alata i stjecanjem kupaca putem robne marke. Do 2008. godine upadali su u oči tehnički usredotočene tvrtke privatnog kapitala Accel-KKR i kupljeni su za neotkriveni iznos. Accel-KKR je nastavio s rastom stjecanjem, čime je nekoliko hosting kompanija dovelo do prelaska.

2011. godine kompaniju su kupili Warburg Pincus i GS Capital Partners za negdje oko milijardu dolara. Konačno je u četvrtom tromjesečju 2013 Endurance International najavio svoj IPO po cijeni od 12,00 USD po dionici.

Od tada nastavili su se širiti dodajući poznate robne marke poput Arvixe i Webzai na svoju listu, kao i stjecanje 40% udjela u nizozemskoj aplikacijskoj kompaniji AppMachine i formiranje strateškog partnerstva s softverskom tvrtkom za marketing za e-poštu Constant Contact , Također su započeli veliko širenje na međunarodnoj razini, dodavši Directi svojim velikim ovisnim tvrtkama u svoj popis marki.

Čini se da još nemamo recenzije za Endurance International Group.

Proizvodi i usluge

S možda stotinama marki pod pojasevima (ne postoji cjelovit popis) Endurance ima za sve. S raznim brandovima, oni nude zajedničko gostovanje u različitim cjenovnim cijenama, od popusta do dna preko premijskog, do vrhunskog, lagano učitanog poslužiteljskog hostinga. Oni također imaju niz računa prodavača, a da ne spominjemo VPS, cloud i namjenska rješenja.

Budući da rastu kupnjom, njihovi hardverski podaci mogu biti bilo što, od prilagođenog ugrađenog poslužitelja do komercijalnog poslužitelja Dell izvan okvira. Općenito, njihovi poslužitelji rade na Intelovim procesorima, ali to nikako nije teško i brzo pravilo.

S softverske strane, obitelj Endurance gotovo je isključivo tvrtka otvorenog koda. Od 2013. godine pokrenuli su vlastitu biblioteku skripti Mojo Marketplace (ona je poput Softaculous ili Fantastico) kako bi ne-programerima donijeli softver otvorenog koda, a velika većina njihovih marki su tvrtke koje ugošćuju LAMP, a obično koriste CentOS.

Uz to, Endurance je aktivni sudionik u open source zajednici i redovito sponzorira i sudjeluje na jezičnim konferencijama otvorenog koda.

Pored svake moguće manifestacije web hostinga, Endurance ima i niz marki koje nude i druga tehnološka rješenja za male i srednje tvrtke. Ovo uključuje:

  • SEO usluge (SEOGears)
  • Registracija domena (Directi)
  • Windows web hosting (EasyCGI)
  • Jedinstvena platforma za pisanje blogova (Typepad)
  • Dizajnerske usluge (Webzai)

Brendovi

Ne postoji niti jedan jedinstveni, sveobuhvatni popis marki koje posjeduje Endurance, a na njihovom se web mjestu nalazi samo nekoliko odabranih, na popisu BBB-a još nekoliko, te u priopćenjima i drugim primarnim izvorima koji ponovo prikazuju više marki.

Nepotrebno je napomenuti da trenutno imaju najmanje 60 marki širom svijeta, a akvizicije (poput Directija) često imaju vlastite podružnice, što dalje širi obitelj Endurance. Do danas, brendovi Endurance zajedno imaju 4,5 milijuna pretplatnika, što ih svrstava negdje u prvih 10 najvećih globalnih kompanija koje se dijele putem hostinga.

Korporativna kultura i vrijednosti

Izdržljivost se zalaže za korisničku uslugu, pouzdanost i integritet i transparentnost investitora. Osim toga, oni naporno rade kako bi nadoknadili svoj utjecaj na ugljik kupnjom kredita za energiju vjetra, i za sebe i za svoje podružnice (od kojih su mnogi zeleni domaćini).

Konačno, grupa Endurance International posvećena je malim poduzećima. To im je osnovni fokus od 1997. godine, a oni nastavljaju taj obrazac i sada, najkasnije sa svojim strateškim partnerstvom s Constantom.

Sažetak

Grupa Endurance International posjeduje marke poput iPage, HostGator, Bluehost, HostMonster i Mojo Marketplace.

Oni su multinacionalna tvrtka i od 1997. godine pomažu malim i srednjim poduzećima da se razvijaju i šire na mreži. Sa toliko mnogo marki ispod pojasa, imaju gotovo beskonačnu kombinaciju dijeljenih hosting hosting planova, zajedno s obilnim VPS-om, cloudom, preprodavačima i namjenskim hosting mogućnostima.

Sa specijaliziranim dizajnom, SEO-om, međunarodnim registrima domena, javno trgovani Endurance International Goup izgleda na vrhu svoje igre u svijetu hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me