S-Plus programiranje: kako započeti sa statističkim programiranjem

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.

S-PLUS je komercijalno distribuirana implementacija S programskog jezika. Razvijen je, distribuiran i podržan od strane TIBCO Software Inc. S-PLUS je napisan i radi u statističkom programskom okruženju TIBCO Spotfire S +. Statističari i istraživači iz širokog spektra industrije koriste S-PLUS za obavljanje naprednih statističkih analiza na velikim skupima podataka.

Povijest S, R i S-PLUS

Programski jezik S razvijen je krajem 1970-ih u Bell Laboratories. Zamišljen je kao jezik statističkog računanja koji će olakšati izradu softvera za statističku analizu. S-PLUS je vlasnička inačica S jezika koju je 1988. godine razvila Statistička znanost za upotrebu u okviru svojih softverskih paketa za statističku analizu. MathSoft je 1993. godine stekao statističke znanosti, zajedno sa svim svojim proizvodima i jezikom S-PLUS.

Dok je MathSoft izdavao privatne pakete za analizu koristeći S-PLUS jezik, konkurentski jezik nazvan R razvijen je i dostupan besplatno pod GNU General Public License (GPL). R je moderna implementacija programskog jezika S i većina koda napisana u S može se izvršiti unutar R okruženja bez promjene.

Godine 2001, MathSoft je podijeljen na dva entiteta učinkovito poništavajući spajanje MathSoft-a i Statističkih znanosti završeno osam godina prije. Tvrtka koja je rezultirala proizvodima za analizu podataka preimenovana je u Insightful Corporation. 2008. godine Insightful je stekao TIBCO koji sada implementira jezik S-PLUS u svom programskom okruženju za statističku analizu Spotfire..

I R i S-PLUS i dalje se aktivno koriste u industriji podataka. Upotreba S-PLUS-a ograničena je na korisnike TIBCO-inog softverskog paketa Spotfire dok je R implementiran u mnogim modernim sučeljima otvorenog koda i GPL-a. Rezultat toga je da suvremena upotreba R-a daleko nadmašuje onu S-PLUS-a.

Iako vlasnički S-PLUS možda nije toliko popularan kao što je GPL braća R, on se implementira kao dio vrlo korisnog softverskog paketa za analizu, TIBCO Spotfire, što ga čini popularnim izborom za istraživače poduzeća i statističare koji imaju pristup odgovarajućem financiranju.

Razlike između S, R i S-PLUS

S-PLUS i R dvije su suvremene implementacije programskog jezika S. U praksi postoje neke razlike u pogledu leksičkog opsega, modela i raznih manjih sintaktičkih razlika. Međutim, sva su tri jezika vrlo slična i puno se koda može podesiti podjednako dobro u sva tri okruženja.

Praktično govoreći, razlike između S, S-PLUS i R svode se na implementaciju. S i S-PLUS su u vlasništvu TIBCO-a i implementirani su isključivo unutar TIBCO-a Spotfire S +. R je GNU projekt, slobodno dostupan i implementiran u raznim open-source i GPL sučeljima.

GPL licenciranje jezika R znači da je on stekao široko prihvaćanje unutar akademskih i poslovnih istraživanja. Kao rezultat, ovisno o tome kako mjerite popularnost, R se smatra jednim od najpopularnijih programskih jezika za statističku analizu, samo slijedeći teške jezike opće namjene kao što su Python, C i Java. Spotfire, s druge strane, upravlja relativno malom nišom cjelokupnog tržišta softvera za statističku analizu.

Kako dobiti S-PLUS

S-PLUS se implementira unutar softverskog paketa TIBCO Spotfire S +. Ako želite koristiti S-PLUS za statističku analizu, prvo morate dobiti pristup Spotfireu. Iako je za pristup Spotfireu obično potrebna plaćena licenca, postoji nekoliko načina za besplatan pristup Spotfireu ako ste dio akreditiranog sveučilišta, novinar, registrirana neprofitna organizacija ili redovni student. Ako se uklapate u jednu od ovih kategorija, pogledajte TIBCO-ov program boljeg doniranja u svijetu.

S-PLUS resursi

Na mreži su dostupni besplatni resursi koji vam mogu pomoći da naučite S-PLUS i kako koristiti jezik u Spotfire okruženju.

Programski jezici R i S-PLUS usko su povezani – toliko da se većina jednostavnih naredbi može izvoditi u bilo kojem okruženju bez izmjena. Složene skripte mogu zahtijevati neke izmjene da bi se prilagodile razlike sintakse i leksičke ljestvice. Kao rezultat toga, mnogi dostupni vodiči i vodiči pokrivaju i R i S-PLUS jezike.

Uvod u okruženje S-PLUS-a

Pregled proizvoda TIBCO Spotfire S + (PDF), TIBCO Software Inc. Ovaj dokument pruža dobar pregled okruženja Spotfire, njegove povijesti i mogućnosti.

Početak rada s TIBCO Spotfire S + 8.2 za Windows ili za Solaris / Linux (PDF), TIBCO Software Inc. Saznajte više o okruženju za statističku analizu Spotfire, uključujući način korištenja S-PLUS-a u vašem okruženju (pogledajte stranice 56 – 60 kako biste ga dobili pravo).

Uvod u S-PLUS programiranje

Statistika s R (PDF), Hugo Quene. Ovaj kratki dokument temelji se na jeziku R, međutim, u uvodu se primjećuje da se većina ideja u vodiču odnosi i na R i na S-PLUS podjednako. Vodič obuhvaća osnove programiranja i statističke analize pomoću R ili S-PLUS. Teme koje obuhvaćaju upotrebu predmeta, operacija, analizu podataka, testiranje hipoteza, regresijsku analizu, modeliranje miješanih efekata i upotrebu paketa.

R / S-PLUS Osnove i tehnike programiranja (PDF), autor Thomas Lumley. Naučite temeljne koncepte programiranja u R i S-PLUS-u u ovom lako čitljivom uvodnom dokumentu.

S-PLUS i Spotfire S + programiranje dubokih urona

S-Plus za analizu bioloških podataka, autora Rhondda E Jones i sur. Ovaj je priručnik potpuni uvod u jezik i programsko okruženje S-PLUS-a. Ako ste spremni detaljno naučiti S-PLUS, ovaj 350-metarski razgovor na ovom jeziku naučit će vas kako dovršiti statistički valjanu analizu velikih podataka. Ovaj vodič koristi skupove bioloških podataka kao mehanizam podučavanja, ali stečeno znanje može se primijeniti na bilo koje polje analize. Napomena: Ovaj je PDF priručnik pakiran na takav način da ga možete otvoriti samo pomoću Adobe Reader-a.

Vodič za programere TIBCO Spotfire S + 8.2 (PDF), TIBCO Software Inc. Ovaj dokument uključuje preko 500 stranica S-PLUS instrukcije za programiranje u okruženju Spotfire S +. Nakon što snažno shvatite S-PLUS, ovaj dokument pomoći će vam da se pretvorite u stručnjaka za analizu podataka Spotfire S +..

S-PLUS paketi

TIBCO Spotfire S + 8.2 Vodič za pakete, TIBCO Software Inc. Paketi su zbirka funkcija, podataka i datoteka pomoći koje dodaju nove S-PLUS funkcije u okruženje Spotfire S +. Ovaj vodič predstavlja pakete i pokazuje kako započeti njihovu upotrebu.

Dodatni obrazovni resursi

Budući da se implementacija S-PLUS-a događa unutar TIBCO Spotfire aplikacije, važno je znati kako koristiti ovu moćnu platformu za statističku analizu.

  • Besplatna internetska obuka TIBCO-a za korisnike Spotfirea.
  • TIBCO Spotfire S + 8.2 Dokumentacija
  • TIBCO zajednica: wiki i forum povezani u jedno. Pomoć za S-PLUS od zajednice koja ga svakodnevno koristi.
  • Stvaranje podatkovnih funkcija sa S-PLUS-om u najnovijoj verziji Spotfire S+.

Postoji i nekoliko udžbenika koji uvode S-PLUS i educiraju čitatelja o njegovoj upotrebi za analizu podataka.

  • Modeliranje financijskih vremenskih serija sa S-PLUS-om, Eric Zivot.
  • Modeli mješovitih efekata u S i S-PLUS, Pinheiro i Bates.
  • EnvironmentalStats za S-Plus, autor Steven P Millard.
  • Statistička analiza financijskih podataka u S-Plusu, autor Rene Carmona.

Sažetak

S-PLUS je moćan programski jezik za statističku analizu. Koristeći resurse ovdje, trebali biste započeti savladavanje istih i rješavanje problema s kojima se susrećete u svom radu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me