Najbolji hosting kodeter upaljača: tko je najbolji za vašu web lokaciju? [Ažurirano: 2020]

Usporedite CodeIgniter hosting

CodeIgniter je PHP razvojni okvir dizajniran posebno za brzo stvaranje dinamičnih web stranica. To uvelike olakšava razvoj i održavanje koda. Ali to neće raditi na svim hosting planovima.

Većina poslužitelja koji će raditi na razvoju PHP-a trebaju podržavati CodeIgniter. A budući da ima mali trag, ne biste trebali imati problema s korištenjem zajedničkog domaćina. Ali za bilo koji web razvoj, trebat će vam brzo, sigurno okruženje za hosting.

U nastavku ćemo istražiti više detalja, ali zasad je ovdje pet najboljih domaćina CodeIgnitera:

 1. SiteGround
  – Odličan Linux hosting s PHP 7 i izuzetna podrška
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Kako smo odabrali najbolje domaćine za CodeIgniter?

Razvili smo popis hosting planova koji dolaze sa PHP 7 i solidnim razvojnim okruženjem. Tada smo upotrijebili naše tisuće stručnih i korisničkih recenzija za rangiranje liste. Na temelju toga odredili smo 10 najboljih domaćina CodeIgnitera.

CodeIgniter hosting

CodeIgniter hosting

Što ćete naučiti

Jeste li upoznati sa okviri web aplikacija (WAF)? Pa, ako ne, bit ćete s barem jednim od njih do kraja ove stranice. WAF-ovi u osnovi podržavaju razvoj određenih web aplikacija.

Ovi okviri često nude korisne biblioteke, baze podataka i predloške za rad. Programeri se ponekad potiču na ponovno koristiti dobre bitove koda, uštedjeti vrijeme. Zaronimo i naučimo tko su najbolji davatelji za ove kriterije.

Što je CodeIgniter?

CodeIgniter je web aplikacija okvir za PHP Koderi za pretprocesor hiperteksta (PHP). To omogućava web programerima da brže napreduju projekte nego što bi mogli ako pišu kod od nule. CodeIgniter je softver otvorenog koda dostupan, prilagodljiv, i dostupan.

Pozadina CodeIgnitera

CodeIgniter je PHP program za razvoj web aplikacija izgrađen na paradigmi Model-View-Controller (MVC). EllisLab prvu javnu verziju objavio je 2006. godine. Od 2014. godine, to je projekt koji održava Britanski Columbia Institute of Technology, koji se održava u zajednici, a dostupan je pod licencom MIT open source.

Okvir za razvoj web aplikacija je alat za stvaranje dinamičnih web stranica, web-baziranih aplikacija i web usluga. Ovaj pruža strukturu na ukupnu aplikaciju, module ili knjižnice za obavljanje zajedničkih razvojnih zadataka.

Korištenje knjižnica i modula za ubrzanje razvoja

Knjižnice i moduli eliminirati potrebu da programer riješi problem koje su drugi programeri već riješili; Osnovne funkcije i značajke kao što su prijava korisnika, upravljanje sesijama, pristup bazi podataka i provjera obrasca.

Nema potrebe za ponovnim izumom kotača, a dobar aplikacijski okvir pruža ove funkcije kako bi se programer mogao usredotočiti na važan zadatak stvaranja novih i vrijednih značajki.

Pružanje strukture za web aplikacije

CodeIgniter također pruža strukturu web aplikaciji, predlažući opći predložak za organiziranje koda i mapa.

Donošenjem nekih ključnih arhitektonskih odluka o tome kako različite komponente međusobno djeluju, postiže se strukturna podrška.

Prava struktura tijekom razvoja aplikacije može uvelike smanjiti buduće zamke. Kad se nešto dobro izgradi, pojedini slojevi se mogu izmijeniti bez urušavanja cijelog funkcionirajućeg sustava.

Model-View-Controller

CodeIgniter Demo CodeIgniter Demo sa prijavama.

Jedna važna stvar koju CodeIgniter pruža je kontura modela-View-Controller (MVC) za strukturu aplikacije.

Što je Model-View-Controller?

Model-View-Controller mnogi smatraju najboljom praksom u razvoju aplikacija i ključno je obilježje okvira CodeIgniter. MVC je u osnovi način organiziranja komponenti aplikacije.

To se radi na način da razdvaja temeljni podaci (Model), aplikacija ili poslovna logika (kontroler), i završna prezentacija zaslon ili javni API (Pogled).

Najlakši način za razumijevanje načina funkcioniranja MVC-a je razmišljanje o tome što bi se moglo dogoditi u web aplikaciji koja se temelji na CodeIgniter-u između korisnika koji klikne na vezu i tog istog korisnika koji trenutak nakon toga vidi sadržaj na stranici..

Proces MVC-a

Preglednik šalje zahtjev web poslužitelju koji usmjerava ga do skupa skripti zvanih Kontroler. Kontroler šalje zahtjev skriptu modela gdje su detalji o strukturi podataka i pisanje pristupa bazi podataka. Model uključuje kôd koji dohvaća sadržaj iz baze podataka, a zatim taj sadržaj vraća nazad u kontroler.

Kontroler tada šalje taj sadržaj vlasničkom pregledu, koji uključuje informacije o HTML predlošku. Pogled tjera prikazanu stranicu na korisnika putem web poslužitelja.

Daljnji zadaci s kojima se bavi MVC

Ovo je pomalo pojednostavljeno objašnjenje i izostavljaju važne detalje poput predmemoriranja stranica (kojima upravlja View i koji ubrzavaju ukupni učinak). Nadalje, funkcionalnost aplikacije kao što su obrada kreditnih kartica (kojom kontroler upravlja posredno) i ažuriranje baze podataka (radi Model).

Nakon ove opće podjele briga pomaže se osigurati visoka razina organizacije koda. Vrijedno je i donošenje odluka o tome kako implementirati nove značajke prilikom izrade nove web aplikacije.

CodeIgniter nudi skripte modela, prikaza i kontrolera, kao i biblioteke i infrastrukturu aplikacija. Ovo dopušta komponente na međusobno interaktivan način.

kupon za web hosting

Tražite pravi hosting CodeIgniter?
A2 hosting postigao je # 1 u našim brzinskim testovima. Trenutno možete uštedjeti do 50% na njihovim hosting paketima prilagođenim razvojnim programerima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Zahtjevi sustava za CodeIgniter

Koji su sistemski preduvjeti za CodeIgniter?

Svaki operativni sustav koji podržava PHP trebao bi biti u mogućnosti ugostiti CodeIgniter.

Može se izvoditi u verzijama PHP-a stare već od 5.3.7, ali preporučuje se 5.6 ili novije verzije.

To podržava nekoliko poslužitelja baza podataka:

DatabaseDrivers
MySQLmysqli, pdo
Proročanstvooci8, pdo
PostgreSQLpostgre, pdo
MS SQLmssql, sqlsrv, pdo
SQLitesqlite, sqlite3, pdo
CUBRIDcubrid, pdo
InterBase / Firebirdibase, pdo

Drugim riječima, CodeIgniter nema neke vanzemaljske zahtjeve. Sa odgovarajući vozač odgovara u odabranu bazu podataka, nećete imati problema s pokretanjem.

Važne značajke CodeIgniter

CodeIgniter Forum Web mjesto i forumi CodeIgniter.

Tamo su broj značajki posebne note u CodeIgniteru. To će vam olakšati život, a također i vašim timovima i programerima. Ovi su:

 • Lagana težina
 • Podrška za više platformi
 • savitljivost
 • Brzina i performanse
 • Obrazac i provjera podataka
 • Upravljanje sesijama

lak

CodeIgniter nudi samo potrebne skripte i ništa drugo. Većina funkcionalnosti dolazi u obliku a niz dodataka i interoperabilne knjižnice, pa ne morate završiti s kodom za mnoge značajke koje zapravo ne upotrebljavate.

Podrška za više platformi

Klase za interakciju s bazom podataka pružaju sloj apstrakcije, oslobađaju vas od pisanja SQL upita na ploči i omogućuju vam promijenite softver baze podataka bez prepisivanja prijave. Podržano je nekoliko popularnih baza podataka, uključujući MySQL, SQLite i PostgreSQL.

savitljivost

Filozofija CodeIgnitera je olakšati razvoj PHP-a, a ne teže.

U tu svrhu okvir pruža veliku fleksibilnost i ne nameće vas da se razvijate na određeni način.

Na primjer, iako je gore opisani model MVC u potpunosti podržan, okvir i dalje funkcionira u nedostatku modela, što je savršeno ako ne gradite aplikaciju na temelju baze podataka.

Brzina i performanse

CodeIgniter ozbiljno brzi i donio je niz ključnih odluka kako bi osigurao najbrže moguće prikazivanje stranica. Jedan od primjera za to je automatsko spremanje spremljenih stranica u predmemoriju, što omogućava prikazivanje stranica kojima se često pristupa bez potpunog postupka dohvaćanja i prikazivanja.

Drugi primjer je nedostatak specijaliziranog jezika predloška za stvaranje HTML / PHP vlasničkih pregleda.

Iako sustav za označavanje predloška zahtijeva malo manje tipkanja i čini se malo čistijim u izvornom kodu, to je veliki hit u izvedbi jer se datoteka u osnovi mora dva puta prikazati (jednom s markupom predloška u PHP, a zatim drugi put u HTML).

Obrazac i provjera podataka

U bilo kojoj usluzi ili obliku i podacima, provjera valjanosti štedi vrijeme. Ne samo da osiguravate da se pogrešni podaci ne predaju, već ne gubite vrijeme pokušavajući beskrajno loviti. Provjeravač podataka CodeIgnitera provjerava jesu li podaci ispravne vrste, zadovoljavanje točnih kriterija.

Upravljanje sesijama

Bilo da gradite web lokaciju ili aplikaciju, važno je pratiti korisnikove aktivnosti tamo gdje je to moguće. Ovo je sjajan način primanja iskrenih povratnih informacija o potencijalnim strukturnim nedostacima vašeg proizvoda iz prve ruke.

Upravljanje sesijom CodeIgnitera omogućuje vam upravo to jednostavnim načinom dodavanja, izdvajanja i upravljanja podacima o sesiji..

Vodič za instalaciju CodeIgnitera

Instalacija i uporaba CodeIgnitera

Mnogi pružatelji usluga hostinga instalirat će CodeIgniter za vas ili ponuditi instalaciju jednim klikom. Ako je morate sami instalirati, postupak nije težak:

 1. Preuzmite CodeIgniter i raspakujte ga.
 2. Premjestite datoteke na svoj poslužitelj.
 3. Uredite datotečnu aplikaciju / config / config.php da biste postavili osnovni URL.
 4. Uredite postavke baze podataka u aplikaciji / config / database.php.
 5. Preimenujte mape “sustav” i “aplikacija” ako želite veću sigurnost (samo savjet)
 6. Spremni ste za pokretanje!

Tko bi trebao koristiti CodeIgniter?

PHP programeri koji žele koristiti okvir imaju mnogo izbora. Oni privlače različite stilove kodiranja i razvojne potrebe.

CodeIgniter PHP okvir ističe se vitkim okvirom koji proizvodi brze aplikacije s malim troškovima. Međutim, izgradnja vrlo složenih CodeIgniter projekata možda će biti više posla nego s nekim drugim okvirima.

Modularna pomoć od CodeIgnitera

Stil aplikacije nazvan REST, gdje URL staze identificiraju usluge i parametre, a ne put datoteke su popularne u modernim web aplikacijama. CodeIgniter uključuje modularne pomagače koji čine stvaranje RESTful usluge jednostavnim.

Izgradnja i potvrda obrazaca je još jedno područje u kojem CodeIgniter pojednostavljuje život. Klase za prijenos i provjeru predavanja omogućuju izradu obrazaca prilagođenih korisnicima uz minimalan napor.

Ne postoji službena plaćena podrška za CodeIgniter. Međutim, informacije i pomoć lako su pronaći.

 • Korisnički priručnik, koji sadrži Vodič za CodeIgniter;
 • Forumi zajednice;
 • Oznaka “CodeIgniter” na preljevu stoka.

CodeIgniter hosting

Domaćini koji podržavaju PHP općenito trebaju podržavati CodeIgniter. Ponekad postoje problemi s konfiguracijom okruženja za određene module, kao što su klase e-pošte koje imaju pristup poslužitelju pošte.

Prije pokretanja novog projekta s CodeIgniterom, trebali biste se uvjeriti u specifičnost podržani su moduli i značajke koje su vam potrebne od vašeg web domaćina.

Uz to, provjerite podržava li vaš domaćin verziju PHP-a potrebnu za pokretanje CodeIgnitera i svih potrebnih biblioteka.

Za i protiv CodeIgnitera

Sažetak CodeIgnitera – Upsides and Downsides

Kao i kod svake usluge, značajke ili situacije, uvijek postoje dva kraja spektra. Pogledajmo prednosti i slabosti CodeIgnitera.

Pros:

 • Vitka i lagana
 • Ne nameće određeni stil kodiranja
 • Dobar za izradu RESTful API-ja
 • Snažna podrška stvaranju i potvrđivanju obrasca

Cons:

 • Nema službene potpore
 • Manje je pogodno za složene aplikacije

Najbolji domaćini s CodeIgniterom

Odabir najboljih domaćina za CodeIgniter

Ispod su moja 3 omiljena domaćina kojima prioritet daje CodeIgniter kao okvirni softver.

Sve ove selekcije su vrlo tražene marke u sklopu prostora za hosting.

A2 hosting

A2 hosting CodeIgniter s A2 hostingom.

A2 hosting označava CodeIgniter kao “istaknuti okvirni softver.” Instalacija zahtijeva Softaculous Premium sa cPanelom. Poslužitelji podržavaju PHP putem verzije 7, a kupci mogu odabrati svoju PHP verziju putem cPanela ili uređivanjem .htaccess.

Višestruki podatkovni centri i 99,9% produženog jamstva znači pouzdanu dostupnost. Podrška je dostupna 24 sata dnevno, telefonom, karatama i chatom uživo.

SiteGround

Hosting na web mjestu CodeIgniter s web hostingom.

Siteground je pouzdan izbor za PHP programere. Nudi sedam verzija PHP-a, omogućujući programerima da testiraju svoje aplikacije s različitim verzijama. Ne postoji specifična podrška za CodeIgniter, ali sve što vam je potrebno za instalaciju postoji.

SSH pristup standardna je značajka, a Cloudflare CDN i SSD pohrana pomažu u ubrzavanju web mjesta. Podrška je aktivna 24/7, a odgovori su brzi.

Cloudways

Cloudways hosting
CodeIgniter s Cloudways hostingom.

Cloudways je mlada web hosting tvrtka koja se brine za PHP programere. Obećava postavljanje jednim klikom i brzu implementaciju. Ima PHP pokriven do 7.1., A računi uključuju SSH, SFTP, SSL certifikate i slobodno okruženje.

Model određivanja cijena je složen, ali programerima može biti privlačan po tijesnom proračunu, pogotovo jer nema dugoročnih ugovora. Podrška je dostupna 24/7, uz telefonsku podršku koja košta više.

ponude za web hosting

Tražite povoljnu ponudu o hostingu CodeIgniter?
Trenutno možete dobiti izvrsnu cijenu na GreenGeeks-ovim planovima smještaja. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Ostale značajke u jezicima i okvirima

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby na šine
 • Perl
 • Django
 • Piton
 • Strana poslužitelja uključuje
 • Java
 • Hladna fuzija
 • ASP
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

CodeIgniter Često postavljana pitanja

 • Što radi CodeIgniter?

  CodeIgniter je razvojni okvir zasnovan na MVC razvojnom obrascu. To pomaže programerima da brzo i učinkovito izrade web stranice u PHP-u.

 • Zašto je CodeIgniter popularan?

  CodeIgniter pruža dobre performanse i kompatibilnost te ga je lako podesiti. Pomaže početnicima da učinkovitije kodiraju PHP.

  Programeri također navode da je CodeIgniter puno lakši od uobičajenog okvira.

 • Je li CodeIgniter besplatan?

  Da. CodeIgniter je pušten pod licencom MIT.

 • Koji domaćini podržavaju CodeIgniter?

  CodeIgniter široko je podržan na zajedničkim računima za hosting. Ako želite koristiti VPS ili namjenski poslužitelj, trebali biste ga sami instalirati ako nije unaprijed konfiguriran.

 • Kako instalirati CodeIgniter?

  Mnoge tvrtke koje nude hosting nude CodeIgniter koji je unaprijed instaliran. Trebali biste ga moći sami instalirati ako imate VPS ili namjenski poslužitelj.

  Instalacija uključuje prijenos datoteka na vaš poslužitelj, a zatim postavljanje put sustava, naziv baze podataka i druge varijable.

 • Što je MVC?

  Model-View-Controller (MVC) je obrazac koji pomaže programerima u stvaranju boljeg koda.

  Vrlo jednostavno, oni podatke u aplikaciji (model) i korisničku interakciju s njima (preglednikom i upravljačem) tretiraju kao zasebne cjeline.

  U idealnom slučaju, model ne treba sadržavati kôd za upravljanje korisničkim sučeljem, a pogled / kontroler ne treba sadržavati kôd koji upravlja podacima.

 • Trebam li za korištenje CodeIgnitera koristiti naredbeni redak?

  Ne, iako su dostupni alati naredbenog retka.

 • Koja je razlika između CodeIgniter 3.x i CodeIgniter 2.x?

  CodeIgniter 3.0 uveo je niz poboljšanja u sesije, šifriranje i biblioteke baza podataka. Verzija 3 preporučuje se za poboljšane performanse i pouzdanost u odnosu na verziju 2.

 • Što su knjižnice?

  Knjižnice su mali snopovi koda koji vam omogućuju postizanje zajedničkog zadatka. Na primjer, CodeIgniter isporučuje s knjižnicama koje vam pomažu da brzo izvučete podatke iz baze podataka. Možete i stvoriti vlastiti.

 • Što su vozači?

  Vozači u CodeIgniteru su vrsta biblioteke koja se sastoji od najmanje dvije klase. Oni vam pomažu da razgraničite kod na logičan način pomoću modela odnosa roditelj-dijete.

 • Koristi li CodeIgniter alat za izradu predložaka?

  CodeIgniter dolazi s jednostavnim analizatorom predloška, ​​ali nije obavezan.

 • Kako se URL-ovi kreiraju u CodeIgniteru?

  CodeIgniter stvara URL-ove koji su čitljivi za tražilice i ljude. CodeIgniter segmentira URL u klasu kontrolera, funkciju klase ili metodu i ID sa bilo kojim varijablama.

 • Koje vrste sigurnosnih mjera pruža CodeIgniter?

  CodeIgniter ograničava znakove koje dopušta u URL-ovima da minimizira rizik od ubrizgavanja.

  Izvješćivanje o PHP pogreškama može se onemogućiti u proizvodnji, sprječavajući pojavu osjetljivih podataka u greškama. Sadrži filtar koji otkriva zlonamjerni kod, otmice kolačića ili druge zlonamjerne aktivnosti.

  Pruža zaštitu zahtjeva za krivotvorenje putem web lokacije i uključuje niz najboljih praksi programera za poboljšanje sigurnosti njihovog koda.

 • Koje bih alternative trebao razmotriti?

  Ako tražite alternativu CodeIgniter, pokušajte s Laravel ili Symfony.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me